Când pictează Cristina la calculator

Cristina este Art Director – adică o combinaţie de Saligny, Matisse, Dada, Picasso, Grigorescu şi, dacă o strezezi suficient, Rembrandt – numai că pe calculator.

Cristina este, de obicei, copleşită de comenzi. Asta înseamnă că timpul ei este extrem de bine umplut cu task-uri. Gen 100,04636765% şi încă cinci minute…

Da’ vine o zi, frate, când poate să ardă Roma că tot îţi faci timp pentru o farsă bine ticluită şi, mai ales, bine executată, şi care ajunge să rămână mărturie a artei pictatului la calculator.

Pe scurt, la instigarea unui coleg mai cu umor, Cristina a „fotoşopat” poza maşinii unui alt coleg astfel încât să pară julită. Omule, da’ julită bine, gen s-a frecat un camion de hatchback-ul ăla mititel şi i-a înfundat tabla pe tot flancul. În poza prelucrată de Cristina, maşina aia era de daună totală, ruginească-se în pace, amin!

Ia şi trimite poza pe whatsapuri, rulează să i se piardă urma, vine colegul glumeţ la colegul neglumeţ cu telefonul gen „ia, frate, ţe-a făcut praf comuara, lasă că ne uităm pă camere şi-i vedem numerele şi-l prindem”

Omule, cre’că şi dacă aveam certificat de inventat zenul, leşinam. Nici Usain Bolt n-a sprintat încă aşa cum a zburat colegul să-şi vadă odorul julit. Şi după aia se uita năuc la poza din telefon şi la maşina întreagă din parcare. Glumă de agenţie.

Morala e alta. Cristina, când pictează la calculator, rupe. Maşina aia fotoşopată a fost aşa, de pauză. Adevăratele opere de artă sunt pentru cine se împrieteneşte cu colegii de la Client Service.

Te bagi?